Stap 1

Zoek een interessant project uit in onze online vrijwilligersproject database: workcamps.info.

Kijk ook bij VIA Stories voor ervaringen en foto's van andere projecten.

Stap 2

Maak een account aan op Workcamps.info.

Stap 3

Meld je aan via het aanmeldformulier (via je account).

Stap 4

Betaal het inschrijfgeld

Let op: we kunnen je inschrijving pas in behandeling nemen na betaling van het inschrijfgeld. Om deel te nemen in een project betaal je inschrijfgeld aan Stichting VIA. Het inschrijfgeld voor een enkel project bedraagt €140. Voor sommige projecten betaal je nog een extra inschrijfgeld bij aankomst in een land. Dat wordt altijd expliciet in de projectbeschrijving vermeld.

Stap 5

Onze placement officer neemt contact met je op om je te informeren over de status van jouw aanmelding.

Bij het inschrijfgeld is het volgende inbegrepen:

• Accommodatie en maaltijden gedurende het project
  • Activiteit(en) gerelateerd aan het studiethema tijdens het project
  • Introductiedag (in juni)
  • Evaluatiedag (in september)
  • Verzekering voor ongevallen bij werkzaamheden tijdens het project

Oost-Azië, Sub-Sahara Afrika, Midden-Oosten, Centraal Amerika, Noord Afrika?

LET OP: Op dit moment hebben wij helaas niet de mensen (met de juiste kennis en ervaring) in huis om onze vrijwilligers goed voor te bereiden op projecten in deze gebieden. Daarom zenden wij alleen mensen naar deze gebieden als we een ervaringsdeskundige buiten onze organisatie kunnen vinden. Helaas lukt dat niet altijd voor alle gebieden.